Brytbröd

Brytbröd 
1 pkt jäst smulas i 5 dl ljummet vatten.
Blanda ner
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk flytande honung
1/2 dl solroskärnor
2 dl havregryn
ca 12 dl (800 g) vetemjöl
Kör allt i degblandaren i 5 minuter. Jäs under duk i 30 minuter.
Ta upp degen och dela i 2 delar, sen i 2 delar till. Skär varje del i 7 bitar (14 bitar/bröd)
Lägg ihop, inte för tätt, till två runda bröd (mitt blev som ett enda stort hjärta) på en papprad plåt.
Jäs under duk i 30 minuter till.
Pensla med vatten och strö på havregryn eller frön.
Grädda mitt i ugn 15-20 minuter i 225 grader.
Lyssnar på "gamla" Zlips, med Melissa Williams och längtar tillbaka till den banduppsättningen! Inte bästa ljudet men rösten är det inget fel på:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0