Köttstroganoff med fullkornsris

Köttstroganoff

4 port

500 g nötkött, tex innanlår

1 gul lök

smör till stekning

½ - 1 dl ketchup (byt ev ut till tomatpuré men då i mindre mängd)

2-3 dl valfri grädde

salt

peppar

 

Skär köttet i strimlor och finhacka löken.

Bryn kött och lök i het stekpanna och lyft över till gryta.

Tillsätt ketchup och grädde och rör om ordentligt.

Låt puttra tills köttet känns mört. Smaka av med salt, peppar och ev mer ketchup.

Servera tillsammans med fullkornsris och min pizzasallad.

 

Receptet har jag fått av familjen Lundin.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0