Morotssoppa med smak av apelsin & chili

Morotssoppa med smak av apelsin & chili

4 port

 

3 stora morötter

1 gul lök

1 pressad vitlök

1 röd chili

1 apelsin

1 hönsbuljongtärning

3 ½ dl vatten

2 dl mjölk

1,2 dl vispgrädde

1 msk flytande honung

salt

vitpeppar

(Vegeta efter smak)

 

Svetta hackad lök och vitlök i olja el smör. Skala och hacka morötterna, skiva chili tunt, blanda ner i löken. Häll på vatten, hönsbuljong, mjölk och vispgrädde.

Riv skalet på apelsinen och pressa ur saften. Tillsätt saften i soppan. Spara skalet till senare.

Låt koka tills morötterna är mjuka. Mixa till en lagom slät soppa och tillsätt det rivna apelsinskalet. Späd ev med mer buljong.

Smaka av med kryddor och honung.

 

Vill man ha en matigare middag så kan man servera tillsammans med Kycklingspett:

180 g kycklingfilé

salt

svartpeppar

1 ½ msk flytande honung

1 msk rapsolja

 

Stycka kycklingfiléerna i små bitar och trä upp dem på blötlagda grillspett.

Krydda med olja, honung, salt och peppar. Grilla i ugn i ca 10-12 minuter, så de får vacker färg.

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0