Pasta Elitée

Pasta Eliteé

4 port

Pasta Elitée var omtyckt av både barn och vuxna när jag lagade den på jobbet. Enkla, goda smaker i en krämig gratäng.

4 port tagliatelle/spagetti – koka enl anvisning på paketet.

1 liten gul lök

1/2 -1 vitlöksklyfta

300-400 g strimlad skinka

1 röd paprika

1/2 gurka - gröp ur kärnorna

4-5 msk vetemjöl

ca 6 dl mjölk

2-3 dl creme fracihe -känn efter på konsistensen

salt 

vitpeppar

riven ost

smör till stekning och ugnsform

 

Skär paprika och gurka i tärningar, hacka gul lök.

Fräs gul lök och pressad vitlök några minuter så den blir glansig och mjuk. Lägg i strimlad skinka el kalkon och fräs med.

Koka upp lite mjölk med vetemjöl i och späd med mer mjölk sedan eftersom den tjocknar. Blanda ner creme fraiche, S & VP, gurkan och paprikan. Låt allt bli varmt.

Pasta( skall egentligen vara bandspagetti men det fanns inte i skafferiet idag) har du kokat bredvid. Lägg pastan längst ner i smord ugnsform, ös på av såsen och strö riven ost on the top. Tjoff in i ugnen på kanske 225 grader så det blir fin färg.

Sisådärja. Smaklig Spis!

Just det, det där röd-bruna som ligger mellan broccolin och pastan är en jättegod champinjonblandning.

Blanda tomatpuré, chilisås, en gnutta socker, en ännu mindre gnutta salt och peppar, ganska mycket dill och burkchampinjoner. Supersmarr! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0