Pepparkakskladdkaka

 

Pepparkakskladdkaka

 

150 g smör - smält

200 g hushållschoklad – lägg i smör och rör tills smält

2,5 dl mjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk pepparkakskrydda

(el ½ tsk vardera av nejlika, pomeransskal, kardemumma och ingefära)

1 tsk kanel - blanda mjöl, bakpulver och kryddor

4 ägg

1 dl socker

1 dl sirap - vispa ägg, socker och sirap hårt i en skål

 

Blanda ner den avsvalnade smör och chokladblandningen i de vispade äggen, vänd ner mjölblandningen.

 

Bakplåtspapper i botten på springform.  Häll i smet och grädda mitt i ugn i ca 20 min 175 grader. Kakan ska vara kladdig i mitten när klar. Låt svalna och servera med Polkaglass(krossad polkagris blandat med vaniljglass), eller Philadelphiaost blandat med lite smör, florsocker och krossad polkagris.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0