Ugnsbakad lax med gremolata

Ugnsbakad lax med gremolata

6-8 portioner

1 kg laxsida

3 msk olivolja

3 msk smält smör

salt

peppar

 

 

Gremolata

2 citroner

3 vitlöksklyftor

1 dl hackad bladpersilja

 

Sätt ugnen på 120 grader.

Lägg laxen i en smord ugnsform och häll på olivolja, smält smör, salt och peppar.

Sätt i i ugn och ugnsbaka den i ca 35 minuter. Kolla innertemp, som skall vara mellan 47-54 grader.

Gör under tiden gremolatan.

Tvätta citronerna väl och riv det yttersta skalet. Finhacka vitlöken och bladpersiljan. Blanda ihop med citronskalet och strössla över laxen.

Servera med kokt potatis eller annat gott tillbehör.

 

Receptet har jag fått av Karolina Sparring.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0