Indonesisk gryta med matvete

Indonesisk gryta med matvete

4-6 port

 

500 g strimlat bogfläsk (går även att använda älg - el nötkött)

1 röd strimlad paprika

1 grön strimlad paprika

1 gul strimlad lök

10 strimlade katrinplommon

3 msk smör

 

Marinad:

½ dl kinesisk soja

2 msk vitvin- el äppelcidervinäger

2 msk rapsolja

en klick senap el ½ tsk senapspulver

en bit riven färsk ingefära el ½ tsk mald ingefära

½ tsk torkad timjan

1 smulat lagerblad

½ tsk chilipulver

½ tsk salt

 

Marinera det strimlade köttet tillsammans med löken så lång tid du har. Allt från 30 minuter till nästa dag. Ju längre desto godare.

 

Enligt receptet ska man sedan fräsa köttet i stekpanna men jag tycker att det försvinner så mycket sås då och att det brukar kunna bli lite bränt. Därför brukar jag marinera direkt i min gryta och sedan sätta den på spisen och koka upp snabbt med lock på. Det blir dessutom saftigare och mer lättlagat då.

Koka tills köttet är mört.

Sista 5 minuterna lägger man i den strimlade paprikan och katrinplommonen.

Vill man tänka klimatsmart så kan man byta ut paprika mot riven morot eller vitkål.

Serveras med kokt matvete.

 

Receptet har jag fått av Hanna.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0