Kickis Filkaka

 
Kickis Filkaka
7 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör
5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Blanda i matberedare till en smulig massa.
 
Fyllning:
4 ägg
5 dl fil
Vispa med elvisp.
 
Tryck ut hälften av smulmassan i en smord och bröad liten långpanna.
Häll över filblandningen och strössla över resten av smulmassan.
 
Grädda i ca 30 minuter i 225 grader.
 
När kakan svalnat så kan man pudra över lite florsocker.
 
Receptet har jag fått av en gammal kollega och vän, Kicki. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0