Krämig Citronpasta med baconlindad Kyckling

Krämig Citronpasta med baconlindad Kyckling

4 port

 

4 kycklingfileér

8 skivor bacon

matfett till stekning

 

Dela kycklingfileérna längs med på mitten. Linda en skiva bacon runt varje.

Stek i lite matfett så att de får fin färg runt om. Lägg i ugnsfast form och täck med aluminiumfolie.

Efterstek i ugn 200 grader i ca 10-15 minuter.

 

Ca 400 g okokt tagliatelle

5 dl matlagningsgrädde

1 hönsbuljongtärning

saft och skal av 1 citron

salt

peppar

 

Koka tagliatellen enligt anvisning på paketet. Ta bort den någon minut innan klar.

Häll av vattnet i durkslag och håll pastan varm.

Medan pastan kokar så kokar du ihop grädde, tärning och saften av citronen, rör om ibland.

Sänk värmen och låt puttra i 5-10 minuter.

Tillsätt skalet av citronen och krydda med salt och peppar.

Lägg ner den varma pastan och rör om så allt blandar sig.

 

Servera genast med kycklingen och en god sallad.

 

Receptet har jag fått av Anna.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0