Viltskavsgryta med Potatismos

 

Viltskavsgryta med potatismos

4port

 

ca 400 g fruset älgkött (alt färdig skav från butik)

Smör till stekning

Salt (efter smak)

Peppar  (efter smak)

1-2 pressade vitlöksklyftor

1 hackad gul lök

Viltkrydda (efter smak)

1 msk kinesisk soja

1 dl vatten

2 dl grädde

2 dl creme fraiche

 

Frusna blåbär el lingon

 

Låt köttet tina något. Skär sedan med vass kniv till tunt skav. Fräs i smör i het panna. Blanda ner lök, vitlök och krydda med salt, peppar, viltkrydda och soja.

Häll över vatten och låt puttra några minuter.

Tillsätt grädde och creme fraiche. Puttra ytterligare några minuter.

Blanda strax innan servering ner lite frusna blåbär eller lingon. Funkar även med lingonsylt.

Servera med god potatismos.

 

Receptet har jag fått av Boel.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0