Äppelkotletter med baconkrisp och kokt potatis

Sött och salt i god kombo

I veckans recept möts mjuka söta äpplen med krispiga salta bacon.

Servera med senapssås och kokt potatis.

Passa på att köpa fina svenska kotletter när butikerna har bra pris och hamstra i frysen. Funkar fint att slänga i en marinad och sedan på grillen nu framöver grillsäsongen.

Äppelkotletter med baconkrisp och kokt potatis

4 pers

4 fläskkotletter

smör

½ tsk salt

2 krm svartpeppar

Bryn kotletterna på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Håll dem varma medan du gör såsen.

 

Senapssås

2 ½ dl valfri grädde

2 ½ dl köttbuljong

1 msk fransk senap

1 gul lök, gärna färsk

2 små svenska äpplen

smör

1 pkt bacon

salt

peppar

Blanda grädde, buljong och senap i en låg vid gryta/traktörpanna. Lägg i kotletterna och låt dem koka med i 5-10 minuter.

Skär lök och äpplen i skivor. Stek dem lätt i smör i stekpannan och lägg det på kotletterna.

Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper och strö det sedan över kotletterna.

Servera direkt tillsammans med kokt potatis.
Så här såg det ut på min lilla spis på jobbet när jag bjöd dem på denna lunch:)
Det är full rulle när man på sisådär 1 1/2 timme skall rodda ihop mat till runt 20 pers. Men det går...även på en liten spis:)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0