Bondsoppa med chorizo och parmesan

4 portioner

I denna soppa använder jag en pastasort som heter risoni. Hittar du inte det i din
butik går det bra med kort eller bruten spagetti. Var noga med att inte koka pastan
för länge. Överkokt pasta tar ner helhetsintrycket ganska rejält, så kontrollera att
morötter och palsternacka är nästan klara innan du lägger ner pastan.

2 chorizo eller annan smakrik korv, skivad
1 gul lök, finhackad
2 morötter, skurna i mindre bitar
1 vitlöksklyfta, finriven
1 palsternacka, skuren i mindre bitar
2 msk tomatpuré
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1,2 liter hönsbuljong
1 1/2 dl risoni pasta
2–3 msk pesto
salt och svartpeppar från kvarn efter smak
1 dl grovt hackad bladpersilja
1 dl grovriven parmesan

1 Fräs korv, lök, morot, vitlök, palsternacka och tomatpuré i olivolja några minuter.
2 Häll på tomater och hönsbuljong.
3 Låt koka under lock ca 10 minuter.
4 Häll i pastan och låt koka ytterligare 10 minuter (eller så länge pastan ska koka enligt förpackningen).
5 Smaka av med pesto, salt och svartpeppar.

Servera soppan med persilja, parmesan och nybakat bröd.

 

Receptet kommer från Allebarnsrätten.se



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0