Färsröra i Pitabröd

Färsröra i Pitabröd

4-6 pers

6-8 pitabröd – värms enligt förpackningen

4 portioner kokt ris – koka enligt förpackningen

500 g älg-, nöt-, el blandfärs

1 liten purjolök

1 vitlöksklyfta

5 dl riven vitkål

1 röd paprika

1 köttbuljongtärning

3 msk tomatpuré

1 dl sweet chilisås

1 tsk oregano

½ tsk cayennepeppar

1 tsk paprikapulver

salt

peppar

 

Hacka purjolöken, pressa ner vitlöken och stek tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt.

Blanda sedan ner den rivna kålen och finhackade paprikan och stek i 2 minuter. Lägg i buljongtärning, tomatpuré, sweet chili, kryddor och sist häller du ner det kokta riset. Stek i 1 minut till,  eller tills allt blivit varmt.

Servera med turkisk yoghurt i pitabröden.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0