Fiskgryta med sweet chili & jasminris

 

Fiskgryta med sweet chili & jasminris

3-4 pers

 

400 g valfri vit fiskfilé

2 vitlöksklyftor

2 purjolökar

2 paprikor

smör

1 1/2 dl vatten

2 fiskbuljongtärningar el motsvarande mängd fiskfond(om man köper coops el bong så slipper man smakförstärkare)

4 msk sweet chilisås

2 dl vispgrädde

salt

peppar

Skär fisken i 2-3 cm stora kuber. Hacka vitlöken och skär paprika och purjolök i bitar.

Jag hackar purjon i matberedare så det blir småttsmått för dem som har svårt för "konstiga" stora gröna bitar i maten;)

Fräs grönsakerna tills de blir mjuka i smöret, utan att de tar färg.

Häll i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar el fond och sweet chili.

Låt det koka upp och smaksätt med salt och peppar. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 3-5 minuter.

 

Servera med jasminris och en sallad med haricot verts som är lätt kokta, hyvla i morotsstrimlor med potatisskalare och strö på pumpakärnor och lite vinägrett.

På min tallrik ligger det även hummus och en jättegod rödkålssallad



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0