Grönsaksgulasch med pilaffris

Grönsaksgulasch med pilaffris
4 port
2 gula lökar i skivor
1 msk olja el smör
1 msk paprikapulver
1/2 krm kajennpeppar
1 msk vetemjöl
1 brk tomatpuré
2-3 dl vatten
1 tsk salt
3-4 morötter i tjocka slantar
4 potatisar i kuber, ca 2x2 cm
ca 400 g zucchini i kvartar
1 grön paprika i bitar
ca 250 g blomkål i små buketter
1 vitlöksklyfta
Fräs löken i fett i en gryta.
Strö över paprikapulver, kajennpeppar, mjöl och rör om.
Tillsätt tomaterna, tomatpuré, vatten och salt.
Låt koka under lock 5-10 minuter.
Lägg sedan i potatis och morötter och koka ytterligare 10 minuter.
Pyttsa till sist i zucchihi, blomkål och paprika. Koka under lock tills de är mjuka, ca 10 minuter. De ska inte bli mosiga. 
Smaka av med pressad vitlök och ev mer salt.
Servera gärna med Pilaffris, gräddfil el creme fraiche.

Pilaffriset gör man så här:

Fräs finhackad gul lök i smör tillsammans med råris eller vanligt långkornigt ris.

Häll därefter på vatten och buljongtärning.

 

Mängd ris och vatten gör ni enligt förpackningen.

Låt koka till klart. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0