Kålpudding med potatis och lingon

Kålpudding med potatis och lingon

4 port

1 vitkålshuvud
800 g fläskfärs
2 dl grädde
1 dl mjölk (eller mer, färsen ska vara lös)
2 kokta potatisar
ca 2 dl  kalvbuljong
1 msk sirap
salt
peppar
smör

 

Sätt ugnen på 175 grader.
Skär vitkålen i små tärningar.
Fräs kålen med smör och sirap i en panna. Krydda med salt och vitpeppar.
Blanda färs, grädde, mosade potatisar, mjölk, kalvbuljong, salt och peppar till en lös smet.

Varva färs och kål i en smord form och toppa med ett lager kål. Stek i ugnen i ca 45 min.

 

Gräddsås

2 dl kalvbujong
1 dl kålspad från kålpuddingen
1 dl grädde
ca 1 msk redning för ljusa såser
salt och vitpeppar
1 tsk svartvinbärsgelé (eller lingonsylt)

Koka upp buljong, grädde och kålspad i en kastrull.

Tillsätt redning och låt såsen koka på medelvärme i 5 minuter.

Smaksätt med salt, vitpeppar och gelé eller lingonsylt.

 

Rårörda lingon

Blanda lingon och socker och rör tills sockret löst sig.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0