Kesobiffar med Cornflakes, bulgur och vitlökssås

Keso- & Cornflakesbiffar 

4 pers, ca 8 biffar

 

1 finhackad gul lök

flytande margarin

4 dl finsmulade cornflakes

2 ägg

250 g keso

2 msk vetemjöl

kryddor efter tycke och smak

 

Fräs löken i smör. Lägg därefter löken i en bunke och blanda ner de finkrossade cornflakesen.

Vispa upp äggen och blanda ner dem tillsammans med de andra ingredienserna. Smaka av smeten, alt stek en provbit i stekpanna och smaka av.

Forma biffar och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt. 

Stek biffarna gyllenbruna i ca 20 minuter på 225 grader.

Servera med bulgur el matkorn och morotstzatziki.

Jag hade slut på gul lök när jag skulle göra dessa så jag tog en bit purjolök och lite pressad vitlök istället.

Kryddade med salt, svartpeppar, Vegeta och timjan.

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0