Morotssoppa med feta och cashewnötter

 

Morotssoppa med feta och cashewnötter

4 port

700g morötter, skalade och skurna i bitar

1 stor alt. 2 mindre gula lökar, skurna i mindre bitar

1 liter grönsaksbuljong

1 dl råa cashewnötter

100g fetaost

timjan

salt och nymalen svartpeppar

olivolja att steka i

Värm lite olja i en stor kastrull på medelvärme. Fräs löken tillsammans med en nypa salt tills den blir genomskinlig.

Tillsätt morötter, buljong, cashewnötter, timjan och peppar. Låt koka upp och sänk därefter värmen.

Låt puttra i ca 20 minuter. Smula ner fetaosten och mixa soppan slät, antingen med en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med timjan, salt och peppar.

Häll upp i skålar och smula över lite extra fetaost. Servera tillsammans med ett rustikt bröd.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0