Falukorvsgryta med Honung- & Äppelsås

Falukorvsgryta med Honung- & Äppelsås 

4 pers

800 g potatis - kokas

2 gula lökar - skala och skär i klyftor

500 g falukorv - skär i kuber

2-3 äpplen - dela, klyfta och kärna ur

Fräs löken i 2 msk olivolja ca 3-4 minuter. Tillsätt korven och äppelklyftorna.

1/2 hönsbuljong - smulas över korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.

2 msk honung - tillsätts

1 msk senap - tillsätts

1/2 dl russin - tillsätts

1dl vatten + 1 dl grädde - tillsätts

 

Sjud därefter under lock ca 2 minuter. 

1 krm svartpeppar -smaka av med.

1/2 dl strimlad persilja - blanda ner strax innan servering.

 

Servera med den kokta potatisen.

Mycket god smak och såsen var supersmarrig att mosa med potatisen sa något av barnen på jobbet:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0