Fiskpudding med skirat smör

Fiskpudding

6 vuxenportioner

 

2 dl rundkornigt ris

4 dl vatten

12 dl mjölk

3 ägg

600 g  rensad kokt fisk i bitar, tex tork, kolja el sej

1 tsk salt

2 krm vitpeppar

dill el gräslök

 

2 msk smör

2 msk ströbröd

 

Koka riset tills allt vatten kokat in. Späd med mjölken och koka tills gröten är färdig.

Vispa upp äggen och rör ner dem. Smaksätt med salt och peppar.

Blanda ner fisken. Smaksätt med dill eller grädlök.

Häll smeten i smord ugnsform. Strö ströbröd över.

Grädda i 30 minuter på 225 grader.

Den här rätten var jättegod MED skirat smör. Utan det så...njae...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0