Ingefärs- & Sojamarinerad torsk med wokade grönsaker och ris

Ingefärs- & Sojamarinerad torsk med wokade grönsaker och ris

4-6 portioner

2 pkt fryst torsk, hoki, sej el kolja

Marinad:

1 dl kinesisk soja

2 msk riven ingefära

2 msk pressad citron

1 msk farinsocker

1-2 krossade vitlöksklyftor

2 msk rapsolja

Blanda ingredienserna till marinaden och smaka av. Låt fisken tina i marinaden i en ugnsform. Vänd fisken några gånger under tiden. Koka den tinade fisken under lock eller aluminiumfolie i 120-150 grader i ca 15-15 minuter.

 

Chiliyoghurt:

2 dl matlagningsyoghurt

1 krossad vitlöksklyfta

finhackad färsk chili efter egen smak - jag tog 1/2 till barnen på jobbet men till vuxna kan man nog ta en hel

1/2 tsk salt, max!

Blanda ingredienserna och servera till fisken tillsammans med ris och den Varma Blomkålssalladen , som du hittar recept på i ett eget inlägg. Eller så wokar du en påse frysta grönsaker enligt förpackningen.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0