Lax med fetaost och rostade rotsaker

Ugnsrostade rotsaker
4 port
4 medelstora potatisar
2 stora morötter
2 palsternackor
2 persiljerötter
1 röd lök
1 dl rapsolja
1-2 tsk salt
1-2 pressade vitlöksklyftor
peppar
timjan
 
Skala och dela alla rotsaker i lagom stora klyftor. Häll i olja och kryddor i tex en kompostpåse, mojjsa runt så allt blandas. Lägg ner alla rotsaker och mojjsa runt allt igen, ordentligt så alla får sig en omgång av kryddorna:)
Häll ner allt i en ugnsform och ställ in i ugn på 200 grader i ca 20 minuter, därefter ställer du in fisken tillsammans med potatisen och sätter på varmluften. Rör om potatisen lite mellan varven.
Lax med fetaost

4 port
4 laxfilébitar
1 frp fetaost
3 dl creme fraiche
salt
peppar (testa gärna krossad rosé)
 
Smula fetaost och blanda med CF, smaka av med kryddor.
Lägg laxfileérna i smord ugnsform, om ni vill så lägg wokgrönsaker i botten och fisken ovanpå. Bred över fetablandningen och kör i ugnen tills fisken är genomstekt, ca 20 minuter i 200 grader. Titta till fisken mellan varven så ser du när den är klar.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0