Örtkryddad fisk med ris

Örtkryddad fisk

6  vuxenportioner

 

850 g fiskfilé av torsk, kolja, hoki el sej

500 g morötter

400 purjolökar

2 msk smör

1 tsk salt

1 krm citronpeppar

3 dl creme fraiche

3 msk hackad persilja

3 msk hackad dill

3 msk hackad gräslök

1 tsk körvel

1 tsk dragon

3 dl riven ost

 

Skär fisken i skivor. Skala och skär morötterna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken.

Fräs morötter och purjolök i lite smör på svag värme tills de mjuknat, ca 10 minuter.

Lägg grönsaksfräset i smord ugnsform.

Lägg fisken över, salta och peppra. Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter.

Rör ihop creme fraiche, det kryddgröna och örtkryddorna.

Ta ut fisken, bred örttäcket över och strö på riven ost.

Gratinera i ca 15 minuter på 225 grader.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0