Örtkryddade nötfärsbiffar med matvete

I fredags åt vi biffar med mycket örtkryddor i. Blandade ca 1 kg färs med 2 ägg, ett par tsk salt, 1-2 tsk av vardera oregano, timjan, dragon och mejram, lite svartpeppar ur kvarn.

Provstek en liten bit först för att se om kryddningen blir bra. Sen kör du på i stekhet panna med smör tills de är genomstekta. Eller så bryner du dem på varje sida och låter dem gå klart i ugnen. Det blir nästan bäst tycker jag.

Eftersom alla i familjen älskar klyftpotatis så blev det tillbehör istället för tänkta matvetet:)

Smörstekte färska champinjoner med vitlök till och så gjorde vi en sås med fetaost i.

Bra låt här!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0