Potatislåda med bräckt skinka

Potatislåda med bräckt skinka 

4 port

10 potatisar

1 purjolök

2 dl riven ost

1 pkt fetaost

1-1 1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

4-5 dl mjölk och gräddblandning

5 ägg

Smörj en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader.

Grovriv eller skiva potatisen. Hacka purjolöken efter du sköljt den noga.

Blanda potatis, purjo, ost och feta i en stor bunke. Häll över det i ugnsformen.

Gör en äggstanning, krydda och smaka av. Skvimpa över det på potatisblandningen.

Kör i ugnen ca 45 minuter, prova dig fram när potatisen blivit mjuk.

Servera med skinka som du skivat i ca 1/2 cm tjocka skivor och bräckt, -att "bräcka" innebär att hastigt lättsteka vanligtvis utan extra fett. 

Servera god sallad till.

På bilden har jag blomkålssalladen, receptet finns i eget inlägg. Sen är det linser blandat med kokta rödbetor, lite chiliyoghurt som blev kvar från fisklunchen och en liten, liten morotsstav:)

Uteslut skinkan så har du en vegetarisk jättegod rätt!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0