Rotsakspannkaka med Morotstzatziki

Va?! Morötter i pannkaka!?..

…sa ett barn på jobbet när han läste matsedeln.

Det här är ju mer en äggstanning, som en variant på ugnspannkaka.

Att blanda morötter i den vanliga pannkakssmeten är annars godare än man kan tro och så känns det lite mer matigt. Och med en god tzatziki till så blir det jättegott. Tzatzikin kan du variera med finriven rödbeta, zucchini eller gurka. 

Rotsakspannkaka med Morotstzatziki

 6-8 port

600 g morötter

300 g palsternacka

2 msk smör

5 ägg

2-3 dl mjölk

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 dl hackad persilja

Skala och riv rotfrukterna fint. Smält smöret i en långpanna. Lägg i rotfrukterna och rör om.

Sätt in i ugnen i ca 10 minuter så att det rivna sjunker ihop, rör om några gånger under tiden.

Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggsmeten över rotfrukterna och tryck till med en gaffel så det blandas med smeten.

Grädda i 15 minuter på 225 grader.

Strö över persilja vid servering.

 

Morotstzatziki

1 stor finriven morot

1 pressad vitlöksklyfta

2 dl turkisk yoghurt / creme fraiche

några droppar citron

salt

peppar

Blanda allt och låt stå en stund för att dra åt sig alla goda smaker.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0