Blåbärspaj med knäcktopping - recept

Härliga sensommarblåbär blev idag till en Blåbärspaj med knäcktopping.

Smält 150 gr smör i en kastrull och blanda ner:

1 dl ljus sirap

1 1/2 dl socker

3 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk vaniljsocker

Häll smeten över blåbären. Om bären är vattniga så strö över lite potatismjöl. Kör i ugn i 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med vaniljsås
Snipp, snapp snut så var pajen....slut!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0