Blomkål- & Potatisstamp med stekt lax

Tänk att lax som är bynd i smör, så att den får en sån där krispig yta, är så himskans gott!

Stampen, eller moset vi åt till, var också gott att döma utav skålarna som kom tillbaka tomma till disken:)

Till 4 portioner behöver ni:

700 g mjölig potatis

450 g blomkål ( jag hade faktiskt större del blomkål..)

ca 2 dl mjölk

1 1/2 msk smör

S & P

ca 600 g laxfilé

salt

citronpeppar

smör till stekning

 

Sätt ugnen på 150 grader.

Skala potatisen och koka den i rikligt med saltat vatten. Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem med potatisen när det återstår ca 10 minuter av koktiden.

Häll av vattnet. Stöt sönder och vispa med elvisp, späd med mjölk och smör till lagom konsistens.

Smaka av med salt och peppar.

Bryn laxen i smör, krydda med salt och citronpeppar. Lägg äver den i ugnsform och låt gå i ugn ca 8 minuter el tills innertempen är 56 grader.

 

Till detta kan man göra en sallad på burkmajs, zucchini i små tärningar, hackad dill och en skvätt citron.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0