Fisklasagne

 

Fisklasagne

4 port

 

500 g laxfiléer

1 finhackad gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

1 brk krossade tomater

1 fiskbuljongtärning

 

Koka ihop detta och krydda med:

Salt

Chilipeppar

Timjan

 

Bechamelsås

2 msk smör

2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

½ tsk salt

½ krm peppar

2 dl riven ost

 

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.

Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under

fortsatt vispning 3-5 min.

Smaka av med salt och peppar.

 

Ca 16 lasagneplattor

 

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva ostsås, fisksås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ostsås.

Gratinera i ugnen 40-45 min, tills lasangnen fått fin, gyllenbrun färg.

Servera med en sallad.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0