Mexikansk Falugryta

Idag hade Mats fått uppdraget att förvandla sin stående stekt falukorv med makaroner till en smarrig vardagsgryta. Kan säga att han lyckades fantastiskt bra! Den blev jättegod, så den här tycker jag absolut att ni ska testa nästa gång ni har en falukorv liggandes i kylen:)

4 port

400 g falukorv

2 morötter

1/2 vitkålshuvud, ca 500 g

2 paprikor, röd och gul

2 tsk texmexkrydda (vet inte riktigt vad som menas men Mats tog vanlig tacomixkrydda och fick nog krydda på lite mer än det som står)

1 tsk salt

1/2 tsk citronpeppar

3 dl grönsaksbuljong 

1/2 msk vinäger

12 strimlade färska sockerärtor

 

Skiva el strimla morötterna och strimla vitkålen. Behöver inte vara speciellt tunnt, är gott med lite att tugga på:)

Kärna ur och strimla paprikan.

Fräs allt i lite olja. Krydda med salt, citronpeppar och texmexkrydda.

Skär korven i kuber och blanda med grönsakerna och häll på buljongen. Låt småkoka i ca 10 minuter.

Smaka av med lite vinäger.

Strimla de färska sockerärtorna och strö över.

Servera med bröd, potatis, ris eller pasta.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0