Afrikansk gryta

 

Mycket smak

Den här veckan bjuder jag på en vegetarisk gryta som passar bra till lunch på helgen. Många av oss tillbringar säkert flera timmar ute på gården med en kratta i handen och då känns det bra att snabbt kunna sno ihop en god lunch.

Vill man att det skall gå extra snabbt, så förbered genom att skära upp grönsakerna redan när frukostbestyren är igång. Lägg i burkar i kylen tills det är dags att tillaga.

 

Afrikansk Gryta

4 port

 

2 rödlökar

1-2 sötpotatisar

2-3 selleristjälkar

1 squash

2 msk olja

4 dl vatten

1 burk hela tomater (à 400 g)

1-1 1/2 tsk salt

1 tsk gurkmeja

1 tsk timjan

1/2 tsk kummin

1 krm kanel

1/2-1 krm chilipeppar

1 dl makaroner

1 burk kikärter (à 400 g)

 

persilja

bröd

 

Skala rödlökar och sötpotatisar. Hacka löken. Skär sötpotatisen i tärningar. Skölj och strimla selleristjälkar och squash.

Värm olja i en gryta. Fräs det gröna några minuter.

Häll på vatten och hela tomater.

Smaksätt med salt, gurkmeja, timjan, kummin, kanel och chilipeppar.

Koka upp.

Lägg i makaroner och låt grytan koka ca 10 minuter.

Tillsätt kikärter utan spad och koka några minuter.

Servera med hackad persilja och bröd att suga upp spadet med.

 

Ha koll på makaronernas koktid så de inte blir överkokta. Eller skippa dem helt. Som alltid så smaka av ofta för att känna av hur mycket kryddor som passar just din smak.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0