Fiskpanna med räkor och pressad potatis

Fiskpanna med räkor

6 port

 

6-8 potatisar

400 g torskilé, hoki el sej

3 stjälkar selleri (jag är inte så förtjust i selleri så jag valde att ta purjolök istället)

½ tsk salt

½ krm kajennpeppar

1 brk räkor i lake, ca 180 g

1 dl lätt creme fraiche

 

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Skär fisken i mindre bitar. Skölj och finstrimla sellerin/ purjon. Lägg den i botten på en traktörpanna eller ugnsform.

Krydda med salt och peppar. Låt räkorna rinna av men spara spadet. Blanda spadet med creme fraichen. Häll såsen över fisk och grönsaker.

Låt koka under lock (i ugn längre tid) 6-8 minuter. Strö räkorna över fisken. Låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom en potatispress.

Servera fiskpannan med potatisen, sallad och bröd.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0