Kroppkakor med knaperstekt bacon och lingonsylt

Kroppkakor med knaperstekt bacon och lingonsylt

4 port

500 g potatis
2.5 dl vetemjöl
1 st ägg
100 g rimmat fläsk
1 st gul lök
1 tsk malen kryddpeppar
salt
peppar
lingon, till servering
smör, till servering 

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och pressa den.

Blanda potatispresset snabbt med mjöl, ägg och kryddor.

Skala och finhacka löken och tärna fläsket. Stek det tillsammans.

Forma bollar av potatissmeten, tryck i lök och fläsk och slut igen.

Koka i 5-6 minuter i lättsaltat vatten. Kroppkakorna är klara när de flyter upp till ytan.

Servera med lingon och smör.

 

Vill man så kan man som jag ibland köpa färdiga på affären, de tar ca 20 minuter att koka:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0