Limekyckling med rotsaker och limesås

Limekyckling med rotsaker och limesås

4 port

1 kg kycklingfilé

2 vitlöksklyftor

S & P

smör

 

Marinad

0,5 dl olivolja

0,5 dl balsamvinäger

0,5 dl ljus sirap

1 tsk salt

2 krm peppar

1 lime skal+saft

 

Gnid in filéerna med krossad vitlök, krydda och bryn runt om i smör. Stek klart i ugn, 175 grader i ca 20 min. Skiva i tunna skivor, och häll marinaden över. Servera kycklingen ljummen tillsammans med:

 

Rostade rotsaker

Idag hade vi potatis som barnen plockat, rödbetor(därav den härliga rosa färgen), morötter, palsternacka och haricot verts, som jag blandade runt med olja, vitlök, S & P, mycket timjan. Ca 45 min 225 grader.

 

Limesås

turkisk yougurt

lime skal+saft

honung

S & P

lite vitlökspulver

Blanda och smaka av.

 

Receptet har jag fått av familjen Winsö.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0