Nässelsoppa till lunch med kokta ägghalvor

Nässelsoppa till lunch med kokta ägghalvor

4 port

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
smör, till stekning
1 l grönsaksbuljong
1 l nässlor eller späd bladspenat
salt och peppar
2 msk pesto 

Till servering

3 st kokta ägg i halvor

Garnering

färsk timjan, repad 

 

Hacka lök och vitlök. Fräs den i smör utan att den tar färg.

Häll på buljongen och låt koka upp.

Vänd ner nässlorna eller spenaten.

Koka upp igen.

Mixa soppan slät.

Smaka av med pesto, salt och peppar.

 

Servera med en ägghalva och timjan samt ett gott bröd.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0