Torsk Stroganoff

Torsk Stroganoff  

4 port

500-600 Krav Torsk

salt

 

Sås:

1 finhackad gul lök

1 msk smör

3 msk tomatpuré

1 tsk paprikapulver

1 tsk svensk senap

3 dl creme fraiche

nymalen svartpeppar

1 tsk pressad citron

1 tsk japansk soja

ca 1/2 tsk salt

2 msk finhackad persilja till dekoration

 

Tina fisken och låt den stå och dra med saltet i ca 5-10 minuter.

Sätt sedan in formen i ugnen på 150 grader i 20-25 minuter.

Under tiden så steker du löken i smör tills den blivit mjuk. Tillsätt tomatpuré och paprika, fräs ytterligare någon minut.

Häll i senap och creme fraiche. Smaka av med svartpeppar och citron. Ställ undan såsen så länge.

När fisken är klar tar du ut formen och häller av ev spad.

Värm såsen och häll över fisken, kör ev i ugnen om det behövs.

Strö över persiljan och servera tillsammans med ris eller kokt potatis.

Mycket mumsigt!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0