Halloweenkladdkaka

Den är mycket mäktig så en "tårta" räcker till många! 
 
Halloweenkladdkaka 
175 g smält smör
200 g Marabou mjölkchoklad - smältes ner i smöret
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl salta jordnötter
Blanda ner allt i smör-&chokladblandningen. Rör om ordentligt och häll i smord ugnsform med löstagbar kant.
Grädda i ca 15-20 minuter på 200 grader.
Glasyr:
1 1/2 dl vispgrädde kokas upp. 
Blanda ner 150 g mörk choklad så det smälter och rör sist i 1 msk smör. Rör smeten blank.
Om man vill få en mildare glasyr (den med mörk choklad blir ganska stark och bitter) kan man smälta nougat och breda över. Strössla på lite jordnötter som dekoration.
Och vill man ha den så här halloweenig så kan man göra el köpa maränger och pensla på smält choklad till ögon och mun. Eller så gör man det på marshmallows.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0