ApelsinBrownies

ApelsinBrownies 
20-25 bitar
150 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl hackade hasselnötter
rivet skal från 2 apelsiner (jag tog bara från 1)
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör och låt det svalna.
Blanda ägg och socker i en bunke. Slå i det avsvalnade smöret och rivet apelsinskal.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och hackade nötter.
Rör ner detta i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord form med kokos i, ca 30x25 cm.
Grädda i nedre delen av ugn i ca 25 minuter. Låt svalna.
Glasyr 
2 msk kakao
60 g smör
3 1/2 dl florsocker
4 msk pressad apelsinsaft
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Bred glasyren över hela kakan.
Jag brukar ta ciseleringsjärnet (ett måste i ett kakbakarkök!) och göra fina kringlor av apelsinskal och dekorera med, men idag hade jag slut på apelsiner efter att ha baka själva kakan så det fick bli kokos istället.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0