Jordärtskocksoppa - fest på en torsdag!

Vill ni äta en supergod soppa i helgen? Passa då på att åka på Ica Maxi där de nu har extrapris på ekologiska Jordärtskockor, 15:- för 300 g. Jag köpte två påsar till vår middag.
Jordärtskocksoppa med vitlöksfrästa räkor 
4 port
500 g jordärtskockor (släng i två påsar, det går bra)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja el smör
1 dl vitt vin
5 dl hönsbuljong
5 dl grädde
1 dl mjölk
salt & peppar
Vitt vin fanns det inte i huset så jag tog en liten flaska Cava....ja, man tager vad man haver;)
Kommer ni ihåg? Börja med att skala och hacka löken så den får ligga i ca 10 minuter så får du ut en massa braiga antioxidanter!
Skala sedan skockorna och lägg dem i kallt vatten(de blir bruna fort annars).
Fräs lök, vitlök och skockor i bitar i smör el olja.
Häll på vinet och låt koka ihop något.
Tillsätt buljongen och koka tills skockorna är mjuka.
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och mjölk och koka ihop.
Smaka av med salt och peppar. 
Fräs avrunna räkor i smör och vitlök och lägg ner dem i soppan direkt när de blivit heta.
Servera med ett gott bröd.
Och självklart så sparade jag en liten slurk till maten;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0