Rågsiktslimpa med linfrö och rågkross

Rågsiktslimpa med linfrö och rågkross 
2 limpor
"För att visa sin gästfrihet ska man enligt rysk sed alltid bjuda på bröd och salt så fort gästen stiger över tröskeln"

4 1/2 dl vatten
1/2 dl soja
2 msk linfrö
2 msk krossad råg
50 g jäst
1 msk olja
3 msk brödsirap
1 1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
7-8 dl rågsikt
Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. 
Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37 grader.(kom på idag att det gick lite fortare om jag ställde bunken ovanpå påsen med fryst broccoli som jag ändå sen skulle koka till salladsbuffén).
Smula ner jästen i bunken och rör ut den.
Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda ordentligt, gärna i maskin.
Jäs övertäckt i 40 minuter.
Ta upp på mjölat bord och forma till 2 limpor. Lägg dem på plåt och jäs övertäckt i 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugn 25-30 minuter på 175 grader. 
Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0