Hannas goda kaka i kubik!

I helgen har jag förberett kakor till nästa helgs NostalgiDans. Och eftersom vi brukar bli många som äter innan så behövs det kakor i kubik;)
Hannas goda kaka
ca 25 bitar

Man kan göra dem riktigt små då de är mäktiga MEN efter nån minut klarar man att ta en bit till, eller två!

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk torkat pulverkaffe
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Glasyr

150 g mjölkchoklad i bitar

2 msk starkt kaffe

4 msk kakao

1,5 dl florsocker

100 g rumsvarmt smör

Topping

25 g hackad choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält smör och socker tillsammans i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.

Häll ner smör- och sockerblandningen i de torra ingredienserna och vispa ihop. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

Häll smeten i en form med bakplåtspapper (25 x 30 cm) eller i en rund form (cirka 28 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen på 150° i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i 30 minuter.

Glasyr

Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad med kaffe och kakao. Vänd ner florsocker och smör i chokladen och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut glasyren över den svala kakan och toppa med den hackade chokladen. Eller som här med minimarschmallows.

Låt kakan stå i 15 minuter innan servering så att glasyren hinner stelna.

Efter att glasyren stelnat så gick det utmärkt att stapla dem på varandra och lägga ner i frysboxen:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0