Torskrygg med Bacon & Tomat

Torskrygg med Bacon & Tomat
3 pers
3 portionsbitar torskrygg
1 pkt finstrimlad, knaperstekt bacon
3 msk strimlad soltorkad tomat i olja
3 msk strimlad persilja (vi hade bara fryst gräslök, så det blev det idag)
2 msk smör
1/2 tsk salt
peppar efter smak
 
Torka torskryggen och krydda med salt och peppar. Bryn smör i en stekpanna och stek torskryggen gyllenbrun, ca 5 in på varje sida.
I receptet rekommenderar de att använda termometer, vilket Mats gjorde idag, och då skall den gå upp till 52 grader i mitten på filén.
Lägg upp fisken på ett fat och strö över den strimlade tomaten och baconet.
Avsluta med att strö över persiljan.
Servera gärna med ugnsrostad potatis och morötter. (Vi åt koke peran och det var jättegott!)
 
Receptet är från Findus, och då inte Pettson-Findus som Måns trodde;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0