Kyckling med Parmesan, Citron & Solrosfrön

 
Bäst att fånga rosorna på bild innan de slokar helt. Det är så trist med rosor, de står sig så himla dåligt. Synd, för dom är ju vackra...
Varsågoda, hugg in! 
Kyckling med Parmesan, Citron & Solrosfrön
4 port
600g kycklingfilé i ca 5 cm bitar
1 citron, saft och skal
1 1/2 dl solrosfrön
75 g parmesan
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g ekologiska kvisttomater - cocktail
Blanda kycklingbitarna med pressad citron och rivet citronskal.
Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök.
Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem på smord ugnsform.
Krydda med salt och peppar.
Låt stå i ugn på 200 grader i ca 15 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
Gör en kall yoghurtsås till.
Potatisen vänder jag runt i en påse tillsammans med rapsolja, vitlök, timjan, salt och peppar. Kör i ugn samtidigt som kycklingen, fast stoppa in peran ca 15 minuter innan.
När klyftpotatisen var näst intill klar så slängde jag på lite kvisttomater så de fick bli härligt varma. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0