Brytbröd

Brytbröd
28 bitar

Smält ner 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten.

Tillsätt 1/2 dl olja, 1 1/2 tsk salt, 1 msk flytande honung, 1/2 dl solrosfrön, 2 dl havregryn och ca 12 dl vetemjöl(800g).

Kör i maskin i 5 minuter och jäs sedan övertäckt i 30 minuter.

Ta upp och knåda lite på bakbord.

Dela i 4 delar, skär sedan varje del i 7 bitar ( 14 bitar/bröd).

Lägg ihop bitarna till 2 runda brytbröd. Lägg inte för tätt så brödet kan jäsa på plåt, övertäckt i 30 minuter till.

Pensla med vatten, strö på havregryn och kör in i ugn 15-20 minuter, 225 grader.

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0