After Eightkaka

After Eightkaka

100 gram smör
100 gram after eight-plattor
2 dl socker
2 ägg
2½ msk kakao
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

En hel del saker kan man göra med vänster hand har jag upptäckt men inte allt. Här är det Isak som får hjälpa till för att sen få slicka smeten som blir kvar....kallas att muta sina ungdomar till umgänge;) och det är fullt lagligt!
Glasyr:

100 gram after eight-plattor 

Smält smöret och ta bort från värmen. Låt after eighten smälta ner i smöret. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt även smör/chokladblandningen i äggvispet och rör noga. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver, häll sedan ner i den andra smeten. Rör runt. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten (ca 21cm i diameter.) Grädda mitt i ugnen i 18-22 minuter i 175graders ugnsvärme. Ta ut kakan och lägg på after eight-plattorna. Stoppa in i ugnen i ca 5 minuter, tills mintgodisarna smälter. Ta ut ur ugnen och bred ut den smälta chokladen med en sked/kniv.
Låt svalna, allra helst över natten i kylskåp. Servera med vispad grädde, glass eller som den är. Vilket som är toppengott!
Jag skar kakan i 2 x 3 cm munsbitar. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0