Dillstuvad Potatis med Isterband och rödbetor

Dillstuvad Potatis med Isterband och rödbetor 
Gör en vanlig stuvning med dill i och pyttsa ner kokta potatistärningar. 
Stek isterband och servera tillsammans med inlagda rödbetor.
Yammie!!!
Idag hade jag tid att ha med ett barn i köket som fick skriva dagens matsedel.
Stor koncentration av en 4-åring, eller är han bara 3...har inte riktigt koll på det.
Fantastiskt resultat iallafall:)
Måste också visa hur bordsdekorationen såg ut efter dagens frukost. Slut på bladpersiljan:)
Barnen förvandlades under frukosten till växtätande dinosaurier som käkade upp allt persilja.
Det är bra att leka med maten!

Vegetarisk pasta med Halloumi och Parmesan

Vegetarisk pasta med halloumi och parmesan stod på dagens meny på Guldkusten.
Eftersom den vimsiga kocken, dvs jag, hade glömt att köpa spenat så blev det broccoli istället. Vilket barnen uppskattade. Skålarna var tomma när de kom tillbaka till köket. Det är alltid lika roligt:)
Jag fräste svampen i vitlök och lade mot slutet i strimlad Halloumi. Och när jag hade blandat runt allt, inkl tomater så öste jag i massor av riven Parmesan och rörde om tills den smält. 
Jättegott! som MatTina skulle ha sagt;)

Härlig Svensson middag

Japp, idag blev det en jättegod Svensson middag. 
Stuvade makaroner, stekt falukorv och det närmaste vi kom en grönsak var Ketchup:)

Pestobönor

Serverade en ny "röra" på vår salladsbuffé på jobbet idag, Pestobönor.
Väldigt, väldigt gott!
Jag använde blandade bönor och kidneybönor och så hade jag kronärtskockspesto. Och så hackade jag i lite bladpersilja.

Fiskgryta med Curry & Kokosmjölk

Ännu en vacker presentation: Fiskgryta med Curry & Kokosmjölk serverat med Matvete
Lyssna på den här FANTASTISKT vackra sången/jojken medan du läser vidare!
Skala morötter, palsternacka och lök.
Hacka löken och grovriv morötter och palsternacka.
Smält matfett i en gryta och tillsätt grönsakerna tillsammans med curry (jag använde röd currypasta) och vitlök.
Fräs allt under omrörning.
Tillsätt kokosmjölk, fiskbuljong, vatten, socker, citronsaft och cayennepeppar.
Låt allt sjuda i ca 10 minuter.
Tillsätt fisken i mindre bitar och klyftade tomater. Låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
Finhacka persilja och strö över.
Servera tillsammans med svenskt matvete.
Jag har det till och med färgglatt och vackert i slasken:)

Köttfärsfrestelse

Recept på dagens middag i Hoversjö-residenset, Köttfärsfrestelse, hittar du i ett av mina gamla inlägg.
Serverade pizzasallad, majs och röda champinjoner till.
Blanda lite tomatpuré, chilisås el ketchup, en gnutta socker, salt, peppar, vitlökskrydda med dill och skivade burkchampinjoner. Smaka av så det passar just din smak. Mums!

Rysk Rödbetssoppa

Rysk Rödbetssoppa 
4 port
750 g rödbetor
1 palsternacka
1 klyfta vitkål, ca 200 g
1 gul lök
1 lagerblad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liter hönsbuljong
1 syrligt äpple
2 dl creme fraiche
Riv rödbetor och palsternacka grovt. Strimla vitkålen och hacka löken.
Ös ner allt i en stor kastrull med kryddorna. Häll på buljongen och låt soppan småkoka i ca 20 minuter. 
Riv under tiden äpplet och tillsätt det och creme fraiche. Smaka av med ev mer S & P.
Servera soppan tillsammans med en klick turkisk yoghurt och ringla över flytande honung.
Det har jag aldrig ätit till förut men det höjde smaken ännu ett par snäpp. 
Supergott! Supernyttigt! Supersnyggt!

Fläskkarrégryta med Timjan och Haricot Verts

Salladen klar till dagens buffé på jobbet.
Dagens presentation oxå klar:)
Serverade med kokt potatis.
Supergod smak med enkla ingredienser! Svårare än så behöver det inte vara att "laga mat från grunden".
Jag har funderat lite på just det uttrycket: att laga mat från grunden.

Idag låter det så märkvärdigt tycker jag när man pratar om det överallt. Fast när man tänker efter så är det ju det som är det vanliga, vardagliga. Egentligen. Eller hur?!
Råvaror som tillagas och serveras, konstigare än så är det inte.
Det är ju "det andra", färdigmaten, halvfabrikaten som är konstigt.... det tycker jag iallafall.
Visst är det bra att det finns, men om man tappat bort tiden för att laga mat "från grunden" så kanske man måste omvärdera och prioritera annorlunda. OM man är intresserad av att äta hyfsat bra mat. OM man vill veta vad man stoppar i kroppen. 
Det här rätten tex var jättegod, nyttig och tar inte ens en halvtimme att tillaga....från grunden;)

VALLMOKAKA

Jag har längtat efter Vallmokaka! Idag blev det äntligen av att jag kunde baka en. 
Hittade inte mitt gamla recept men jag antar att det var lite likt detta. Tog skal från en apelsin istället för citron eftersom jag inte hade någon sådan hemma.
 
Blanda noga! 
Supersmarr!
 

Oliv- & Ostmuffins

Passade idag på att förbereda lite inför sportlovet som kommer strax.
Hittade ett recept i nyaste MerSmak, som lät gott.
Perfekt att stoppa i frysen i väntan på att lov och dagar i skidbacken kommer. Med rykande het soppa i termos till blir det en perfekt lunch.

Hockeymums

Idag var det ju stora förhoppningar inför Sverige - Kanada, OS-final.
Eftersom jag inte är så intresserad så fixade jag istället lite enkel lunch som gick att äta med händerna framför tv:n.
Hade en rulle smördeg i kylen som jag bara rullade ut på plåt med papper. Strödde över riven ost, hackad skinka, hackade oliver och kryddade med oregano. 10-15 minuter i ugn på 225 grader.
Fort varé gjort! Resultatet på matchen gick sämre än resultatet med "pizzan".

Hjärtbakelser

Hjärtbakelser
Gör botten på:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna (sikta gärna potatismjölet) och rör ner det i smeten.
Bred ut smeten på smort bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
Grädda kakan i nedre delen av ugn i ca 10 minuter på 200 grader.
Stansa ut bottnar när kakan svalnat.
Enligt receptet skall det bli 14 st men vi gjorde bara 8 till oss som skulle äta dem. Sen blev det en minitårta som vi kan äta imorgon.
Måns hämtade sin linjal och mätte upp 3 cm breda remsor av den härligt rosa marsipanen.
Klä som en form runt bottnarna. Bred ut en klick jordgubbssylt i varje hjärta.
Smält 200 g vit choklad.
Vispa 3 dl vispgrädde och blanda den med den smälta chokladen.
Spritsa el använd sked att fylla chokladgrädden i hjärtformarna.
Stansa ut rundlar till rosor på den överblivna marsipanen.
Nyp ihop dem till en fin ros och dekorera med strösselkulor.
Väldigt söta!
Och då menar jag både söta till utseende och smak.
Men hjärtligt så hjärtliga är dom!

Pad Thai

Pad Thai 
Idag åt vi en egen variant på Pad Thai. Äggnudlar är så nedrans gott!
Skär kycklingfilé i små munsbitar och stek dem i olja el smör så de får fin färg. S & P.
Fräs sedan snabbt på finstrimlad vitkål, strimlad purjolök och paprika i bitar.
Blanda ihop grönsakerna med kycklingen. 
Vispa upp ägg och rör försiktigt ner det.
Koka äggnudlar, häll av, skölj i kallt vatten och skeppa sedan ner dem i kycklingblandningen.
Häll i Pad Thai-sås(färdig blandning på påse) och rör om allt ordentligt.
Servera genast tillsammans med smörstekta sparrisar.
Mums!

Rabarberkräm

Blev supersugen på Rabarberkräm idag. Då blir man glad över att hitta en påse Nygårdsrabarbrar i frysen.
Gissar att det var ca 1 1/2 liter bär som jag blandade med 1-2 dl vatten, 3 dl socker och 1 tsk vaniljsocker. 
Koka upp och låt puttra ungefär 10 minuter. Häll upp i fin (viktigt) skål, strö över lite strösocker och ställ för att svalna innan man mumsar den med iskall mjölk. Då drömmer man om sommar:)

Pestopasta med Mozzarella

Pestopasta med Mozzarella 
Koka pasta enligt instruktioner på förpackningen.
Blanda i frusen sparris sista minuterna i pastavattnet.
När vattnet är avhällt så blanda ner pesto och blanda runt ordentligt.
Tillsätt direkt halverade babytomater, svarta oliver och små mozzarellabollar.
Lite rödlöksbåtar är nog gott att ha i också:)

Ajvarkyckling med ruccolapasta

Ajvarkyckling med ruccolapasta
(Förlåt att jag tjatar men visst är presentationerna underbara! Här har dom ritat morötter, sallad, tomater, majs och det bruna i mitten är min dressing som de får på salladsbuffén. De som ritat är 4 & 5 år gamla)
4 port
500 g kycklingfileér
smör till stekning
salt
peppar
2 dl creme fraiche el grädde
2 msk tomatpuré
3 msk Ajvar Relish
1 tsk oregano
8 gul el röda babytomater
1-2 dl riven ost
Stek kycklingen i smöret, krydda med salt och peppar.
Lägg i smord form.
Blanda grädde med tomatpuré, ajvar och smaka av med kryddor.
Häll allt över kycklingen, fördela tomaterna och strö riven ost över. Kör i ugn på 200 grader i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
Servera tillsammans med nykokt pasta som du blandar ner några nävar ruccola.
Supergott!

Citron- & Basilikaöverbakad lax

 
 
 
 
Mitt i matlagningen idag var jag "tvungen" att gå och titta på gruppen som jobbade i vår "cykelmekarverkstad". Visst är dom fina i Mats gamla jobbarskjortor:)
Här har dom en cykel som de fått meka isär helt å hållet för att undersöka hur en cykel kan tänkas fungera! LOVE! 
 
Vill ni ha receptet?
Varsågoda, det här måste ni testa....sååå gott! 
 
Det var något barn som sa att "det här vill nog min mamma ha receptet på", det värmer i hjärtat på en kocka:)
Så då skrev jag det på ett fint blad och satte upp vid entrén så mammor och pappor kunde skriva av det.
Till min hjälp hade jag ett barn som ritade en citron och basilikan. 
Men för att se hur basilika såg ut så var vi tvungna att hämta Ipaden och googla fram en bild. Visst blev det fint?! LOVE igen! (det är mitt jobb det!)
Eftersom man bara använder skalet av citronerna så kan man pressa dem och spara för att göra Vitamindryck.

Provencalska färsspett med bön- & couscoussallad

Igår fick jag till det så bråttom vid lunchen så jag hann inte fota maten....men maten var jättegod så jag föreslår att ni testar den:)
Och som jag sagt förut, mat på spett går alltid hem hos barnen! Det jag gjorde på jobbet var att jag inte blandade samman lök-bönröran med couscousen utan serverade dem var för sig.
Provencalska färsspett med bön- & couscoussallad 
4 port
600 g nötfärs (kan även använda lamm om du vill)
1/2 riven gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 ask djupfrysta Provensalska örtkryddor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Blanda samman färs,lök, örtkryddor, salt och peppar. Forma till järpar.
Stek ca 10 minuter i ugn och vänd ev några gånger. Trä dem på spett när de är klara.
Bönsallad: 
3 dl vatten
3 dl couscous
1/2 dl svarta kokta bönor
1/2 msk olivolja
80 g färska champinjoner i bitar (skivade på brk funkar oxå)
1 röd lök i klyftor
10 svarta oliver
S & P
1 knippe gräslök i 2 cm bitar
1 knippe timjan i grova bitar
Tillaga couscous enligt förpackningen. 
Skölj bönorna. Hetta upp olivoljan och fräs svampen. Tillsätt bönor, lök och oliver.
Blanda med couscous och krydda med S & P. Strö över färska örter. 
Servera tillsammans med ca 2 dl matyoghurt.

Nygårdens Müsli

Gott att stoppa i munnen får bli en ny omgång Nygårdens Müsli.
Nygårdens Müsli
12 1/2 dl blandade gryner ( havre, råg, dinkel, fiberhavre...)
1 dl linfrö
1/2 dl sesamfrö
3 dl solrosfrö
2 dl pumpakärnor
3 dl kokos
1 - 2 dl socker 
ett par nävar blandade nötter för den som vill
Blanda allt ordentligt.
Rör ihop:
1 1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Häll det över grynblandningen och blanda runt så allt blir "oljigt".
Ös upp allt i långpanna och kör i 45 minuter på 175 grader. Rör om mellan varven så det blir fint rostat.
Pudra över rikligt med kanel om du gillar det. Och blanda ner valfria torkade bär och frukter.
Voltaires Berry Boost är gott och innehåller russin, blåbär och granatäppelbitar bla.
Det är rätt sött så det räcker med lite.
 

Vitamindryck

Efter en timmes promenad i solsken så kokade jag iordning förkylningarnas superboost nr 1:
1 liter vatten
2 1/2 dl pressad saft av ekologiska citroner
75 g finhackad ingefära
1 dl socker
5 nejlikor
Koka upp alltsammans, ta från plattan och låt dra.
Drick en slurk varje morgon och förhoppningsvis så behöver vi inte få fler förkylningar i vinter:)

Falukorvsfajitas

Falukorvsfajitas
En variant på den älskade falukorven:)
Mjukstek gul, hackad lök i smör. Fyll på med hackad paprika och korv i små tärningar.
Krydda med paprikapulver, peppar och lite salt.
Tillbehör: vitlökssås(creme fraiche, pressad vitlök, S & P), majs, babytomater, bönröra(mixa kidneybönor, vitlök, pressad lime, S & P, olivolja, oregano och basilika), tortillabröd.
Här kan man ju faktiskt ta det man tycker är gott helt enkelt.
Små fingrar klämmer åt och mumsar.
Jasminris var också gott att lägga i bröden tillsammans med allt annat.
Bönröran ser inte så aptitlig ut i färgen men jag älskar röror på bönor!
Gott och Jättegott var allas betyg runt vårt bord:)

Potatissoppa med citron & timjan

Dagens presentation:)
Potatissoppa med citron & timjan 
4 port
1/2 kg potatis i små tärningar
1 hackad gul lök
2 msk smör
2 1/2 dl mellangrädde
5 dl het grönsaksbuljong
1 msk färska timjanblad el 2/3 tsk torkad
1 liten ekologisk citron
salt
nymalen vitpeppar
Jag hade lite för lite potatis idag på jobbet så jag blandade ner både kikärtor och stora vita bönor, blev väldigt gott!
Fräs löken mjuk på låg värme utan att den tar färg.
Tillsätt potatisen och vänd runt bitarna i smör och lökblandningen. 
Häll på grädde, koka upp och låt allt sjuda sakta under lock i 12-15 minuter.
Rör om ofta så det inte bränns.
Häll i den heta buljongen och timjan i soppan. 
Finriv citronskalet precis före servering och pressa ner även saften.
Smaka av med salt och peppar.
Barnen plockar färska örter direkt i sina tallrikar. Det kallas att vara "rik" vad gäller mat till barn, tycker jag!
Vi lyssnar på lite Lemon music:)
Smaklig Spis!

Rågsiktslimpa med linfrö och rågkross

Rågsiktslimpa med linfrö och rågkross 
2 limpor
"För att visa sin gästfrihet ska man enligt rysk sed alltid bjuda på bröd och salt så fort gästen stiger över tröskeln"

4 1/2 dl vatten
1/2 dl soja
2 msk linfrö
2 msk krossad råg
50 g jäst
1 msk olja
3 msk brödsirap
1 1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
7-8 dl rågsikt
Koka upp vatten, soja, linfrö och kross. 
Häll blandningen i en bunke och låt svalna till 37 grader.(kom på idag att det gick lite fortare om jag ställde bunken ovanpå påsen med fryst broccoli som jag ändå sen skulle koka till salladsbuffén).
Smula ner jästen i bunken och rör ut den.
Blanda i olja, sirap, salt och nästan allt mjöl. Knåda ordentligt, gärna i maskin.
Jäs övertäckt i 40 minuter.
Ta upp på mjölat bord och forma till 2 limpor. Lägg dem på plåt och jäs övertäckt i 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugn 25-30 minuter på 175 grader. 
Låt svalna på galler under bakduk.

Fjällfisk

I lördags så kämpade sig Mats mfl upp till ett fjäll för att plocka med sig endel fisk hem till middagsbordet. Det tackar vi för:)
Öringarna saltades in och stektes hela i ugn. Vi mjukstekte gul lök som sedan fick koka sig mumsiga i en massa grädde. Koke peran serverades till. Såååå jäkla gott!

Alla Hjärtans

Hjärtan, hjärtan, hjärtan
Vårkrispga tulpaner! (Tack mamma!)
Dukat för mysmiddag.
En glad Olle hemkommen efter en vecka i fjällen. 
Och dagen till ära så blev det hans önskemat, hemgjorda hamburgare inklusuve allt!
Pelle hade gjort ett fint hjärtkort på skolan. Hjärta på er oxå lite i efterskott!

Chili con Chicken

Chili con Chicken 
4 port
400 g kycklingfärs
smör till stekning
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 - 1 hackad röd pepparfrukt utan kärnor
500 g krossade tomater
1 röd paprika i tärningar
2 msk kycklingfond
salt
peppar
oregano
paprikapulver
1 brk vita bönor i tomatsås
1 brk svarta avsköljda bönor
1/2 dl chilisås el ketchup
1 knippe timjan el annan örtkrydda
 
Bryn färsen smulig i smöret. 
Tillsätt lök och vitlök som får puttra tills den mjuknat.
Krydda.
Tillsätt resterande ingredienser, utom bönorna.
Låt puttra samman till en mustig röra. Blanda ner bönorna och smaka av med ev mer kryddor.
Blir det för tjockt så späd med lite vatten. Rör ner timjan el annan örtkrydda.
Servera med bröd eller ris.
Egen kycklingfärs är enkelt fixat. Kör fileér i matberedaren tills de är som ett smul. Klart!

Sweetchililax med couscous

Sweetchililax med couscous 
6 pers - som Hoversjöfamiljen:)
8 laxbitar 
1-2 dl sweet chilisås
1 tsk salt
Mojjsa runt laxbitarna i sweetchili och salt en liten stund innan tillagning, medan du väntar på att ugnen skall bli varm tex. Hetta upp ugnen till 175 grader.
Lägg den marinerade fisken på bakplåtspapper på plåt och kör i ugnen tills den är genomstekt.
Koka upp vatten och gör couscous enligt förpackningens instruktioner.
Blanda lite sweetchilisås med turkisk yoghurt och en gnutta salt.
Lite krispiga morotsstavar till. Mums!

Upside down cake

För ett tag sedan gjorde jag en kaka jag inte gjort på länge. Mats moster Ingrids Upside down cake.
Jag hade konserverade päron. Och så körde jag kakan i ca 30-40 minuter på 175 grader. 
I receptet finns ingen angivelse så det är bara att testa eftersom med en provsticka:)
Låt kakan vila en stund innan du vänder upp den på ett fat. Pudra över lite florsocker.
 
Väldigt gott var det med lättvispad grädde till.
 

Sjukstuga & Makaronipudding

Fy vale! Idag har halva familjen varit hemma med ont i halsen och feber. Värst är det med Måns som haft tokhög feber. Efter en stunds sömn på eftermiddagen och lite Alvedon så slank det iaf ner lite Makaronipudding.

PizzaKassler med pasta

Imorse satte jag mig med några barn i verkstan efter frukosten. Måns hjälpte mig att skriva dagens mat på vår lilla "tavla" där vi presenterar dagens lunch. 
För att få in lite skrivträning här och var i deras dagar så är det här ett bra tillfälle. Alla är ju nyfikna på vilken mat som serveras:)
Men Måns ville gärna skriva våra namn också så det blev mååånga bokstäver idag. Ett barn var så snäll och delade med sig av sina klistermärken om vi dekorerade med.
PizzaKassler med pasta 
 
Har dessvärre inga mängder så ni får göra "på en höft", och någon bild hann jag inte ta idag...
Lägg kassler i botten på en smord ugnsform. Kasslern skar jag i tunna skivor och sen i bitar, tycker det är godare än i skivor.
Hacka gul lök fint och strö över kasslern.
Skär färska champinjoner i skivor och lägg ovanpå.
Strö över rikligt med riven ost.
Blanda grädde, chilisås, svartpeppar, oregano och häll över hela härligheten.
 
Kör i ugn tills allt är genom varmt. Servera tillsammans med pasta.

Broccoli- & Kesopaj

Härligt frasig pajbotten med tjock god fyllning!

Kalasgod Kalops

Åh, vilken god Kalops jag fick till på jobbet idag....utan att skämmas säger jag det:)
Jag använde högrev och så brynde jag bitarna först i smör, fast det inte står så i receptet. Grytan fick puttra i nästan två timmar. 
Plock från salladsbuffén.
Prinsen väntar på att få ta morötter<3

Fiskgryta med potatis, purjo och majs

 
 
En god fiskgryta med ättika i...otippat men gott!
 
 

I mediabruset igen!

På torsdag så får ni ställa in radion kl 10.00 på P1 där programmet Meny går med Fia Gulliksson.
Då kommer det vara ett inslag med mig och Tilde på Guldkusten när vi lagar mat tillsammans.
Gäst hos Fia är Karolina Sparring och de skall laga festmat för barn om jag förstått det hela rätt.

Blomkålsoppa

Blomkålsoppa 
4 port
1 l vatten
2 buljongtärningar
1 kg blomkål utan blast, sköljd och delad i bitar
2 dl grädde
1 krm svartpeppar
1/2 tsk curry
 
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Lägg i blomkålen.
Koka i ca 10 minuter. Ta av från plattan, häll i grädde, peppar och curry.
Mixa grovt eller fint och smaka av.
Jag tog faktiskt lite Vegeta oxå i....;)
Servera med strimlad skinka eller kokt ägg, grissini eller knäckebröd med fetakräm. 

Sally- Anders goda Filbröd

Förra veckan fick vi ett supergott bröd på vårt föräldramöte på Guldkusten. Sallys pappa hade bakat det enkla, men som sagt jättegoda brödet. Enkelt & gott, det gillar vi!!
Och efter att ha frågat honom om jag fick dela med mig av receptet här, så....varsågoda!
Sally- Anders goda Filbröd 
1 liter fil
2-3 rivna äpplen
Blanda i skål.
I annan skål blandas ordentligt:
13 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 dl linfrö
2 dl solrosfrön
2 tsk salt
2 dl russin
5 tsk bikarbonat
Blanda innehållet från båda skålarna med varandra. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut och grädda i mitten av ugnen ca 1 timmer och 10 minuter på 175 grader.
TACK Anders!

Korvpanna med äpple, lök och potatismos

Vad vore livet utan korv?!
 
Skär polkabetor med mandolin eller med osthyvel tunt och ät till.

Vegetarisk gryta

I fredags åt vi en jättegod vegetarisk gryta på jobbet, testa den!
Receptet är dessvärre för 100 pers! Så ni får räkna om det en hel del om ni inte går på "känn";)
Måste bara visa vad gulligt det är när barnen "parkerar" undan sina saker vid måltiderna på jobbet.
Hos oss vet vi att det kan vara viktigt att få ta med sig egna saker hemifrån och in i vår verksamhet. Det finns en trygghet i att ha med sin burk med småbilar, istället för en nalle el docka som vissa har och som man tillåter att ha med på andra förskolor. Vad är det som säger att alla barn har en nalle som trygghet?! Ibland behövs det en brygga mellan hem och förskola, och det kan vara en nalle eller en traktor.
Vi ser också att sakerna de har med sig används i deras lekar blandat med det material som finns på förskolan. 
Visst kan det bli konflikter ibland men när det alltid finns pedagoger intill barnen så hjälps man åt att lösa dem på ett bra sätt. Barnen lär sig otroligt fort att vara givmilda och dela med sig när de ser att det även ger dem själva nåt tillbaka av att få låna den andres saker.
Ett bra tankesätt, som jag själv var emot när Isak var liten och gick på GK, men som jag sen förstått att se värdet i:)

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0