"Kyckling som man kan äta med handen"

I mars månad så har jag försökt hinna med alla barns önskemat på jobbet. Bland annat så har jag gjort "Kyckling som man kan äta med handen", som ett barn önskat.
Då får man gissa sig till ett ungefärligt recept:)
Rostade rotsaker till i ugnen.
Skär potatis, palsternacka, morot, röd lök i bitar. Blanda rapsolja, salt, pressad vitlök, peppar och timjan i en kompostpåse som du sedan mojjsasr runt alla rotsaker i och häller över i ugnsform. Kör i ugn på 225 grader i ca 30-40 minuter.
  • 1 citron 
  • 900 g kycklingklubbor 
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 1 msk soja 
  • 1 msk mango chutney 
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 krm mald peppar                                                                                                                     
  • Lägg kycklingklubborna i en bunke. Pressa citronen och vitlöksklyftorna. Rör ihop det med soja, mango chuntney salt och peppar. Häll blandningen över kycklingklubborna och vänd runt. Kör i ugn samtidigt som rotsakerna. Köttsaften skall vara klar, inte rosa, när kycklingen är färdig.
     
Jag blandade creme fraiche och grön pesto som vi åt till, och grönsaker förstås. 

Svartvinbärskaka med Dinkel

 

 

 
Svartvinbärskaka med Dinkel 
1 dl  vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsdinkel
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl svarta vinbär
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl mjölk
smör och ströbröd till formen
Smörj och bröa en rund sockerkaksform.
Blanda mjöler, bakpulver och vaniljsocker noga.
Mixa vinbären fint med mixerstav. Vispa ägg och socker vitt(nästan omöjligt med hemägg:)) och pösigt. Sikta ner mjölblandningen, ta även med det grova som fastnar i sikten. Vispa försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med de mixade vinbären och mjölken.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugn på 175 grader i 35-40 minuter.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Vårtecken!
Så här skriver Mia Öhrn i sin bok "Sockerkakor" om denna kaka:
" Det är alltid lite lurigt att påstå att vissa kakor är nyttiga, men den här är åtminstone lite mindre onyttig. Den innehåller dinkelfullkornsmjöl och vitaminstinna svarta vinbär, men inget matfett och lite mindre socker än brukligt."
Kakan blev vackert rosa/purpurmelerad och var syrligt fräsch.Känns kul att baka på egna vinbär som man annars mest använder till saft och marmelad. Iallafall på vår gård....

NutellaBrownies....yummie!!!

I helgen som var så testade jag att baka NutellaBrownies...men gosh, dom var goda!
Vispa 375 g Nutella och 2 ägg med en elvisp i ca 1 minut.
Tillsätt salt & vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
Bred ut i en smord och pappersklädd plåt som är ca 11 x 18 el 20 i diameter.
Grädda i ugn på 180 grader i 15-20 minuter beroende på hur kladdiga man vill ha den. Min var nog inne 18 minuter. Känn efter med provsticka. 
Låt kakan svalna i formen.
Ringla över lite smält Nutella och pudra över florsocker.
Smarra!

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0