Palsternack- & Rödbetssallad

En riktigt god, fräsch och ny (för mig) råkostsallad testade jag idag.
Jag rev en stor palsternacka och ca 6 råa rödbetor fint i matberedaren.
Sedan blandade jag en 1-2-3-lag och hällde över.
Jättegott!
1-2-3-lagen blandar du så här:
1 dl ättiksprit, 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1/2 dl hackad persilja

Wokad biff med mango

Hade laddat upp med en massa mango till dagens lunch på jobbet.
Och lövbiff.
Simpla ingredienser, mycket smak.
Gott & nyttigt!
Enkelt att tillaga...
...även i mina stora mängder på jobbet, 25 portioner:)
Och det bästa av allt, barnen älskade det!

Laxbiffar med sojasås

Pressa lime till sojasåsen.
 
Jag körde fiskköttet i matberedaren till ett grovt mos, det funkade utmärkt.
Se till att potatismjölet inte klumpar sig. 
 
Supersmarr!!! Vill man så kan man ha någon sås till, kan lätt kännas torrt om man som jag älskar såsigt:) 

Färgstark Kikärtsgryta

Krispig paprika i olika färger.
 
 
Jättegott tillsammans med en creme, på creme fraiche mixat med gröna oliver.

God fisk

Torsk som jag bara skurit i bitar, saltat och pepprat.
Blandade gräddfil, lite creme fraiche med ajvar relish och kluttade på.
Smulade mjukt bröd som jag blandade med vitlök och strödde ovanpå. Finriven parmesan och persilja on the top!
Switsch in i ugnen och kör tills fisken är genomstekt. Vi åt kokta nyperer till.

Grönsakssoppa med Butternutpumpa

Efter en sommar med massor av grillat och av "skrotmat" (eftersom vi ägnat all tid åt att renovera så har det inte varit prio ett att få till vällagad mat varje dag...inte ens varannan) så är det dags att börja återvända till mer "normal" kost nu när sommaren lider mot sitt slut och vardagen tar vid.
Olle slank förbi i köket och tittade vad jag höll på med. Han rynkade på ögonbrynen och undrade var köttet var;)
Det blev Grönsakssoppa med Butternutpumpa.
Doftar gott!
 
Passade på att utnyttja eftemiddagens sista solstrålar.
Ännu en middag på uteplatsen. 
Solgul soppa. 
Trocadero är läsken jag aldrig tröttnar på.Det är barndomsminnen, fast helst ska det ju vara i glasflaska.
Smaklig spis!

VÄLKOMNA PÅ VETERANBILSFIKA 13/8 2014

VÄLKOMNA till vårt årliga Veteranbilsfika!
Onsdag 13/8 kl 19 - 22

så bjuder vi in Er till att komma på en skön kväll där ni kan titta på snygga bilar

lyssna på bra musik, träffa trevliga människor,
fika supersmarrigt fika och umgås.
I år spelar "Table of Nations" för oss
"Loppboden" säljer återbrukssaker
och ”Ceci Twist" visar och säljer vintagekläder.
Så välkomna till Nygården i Bällsta på "Annersia".

 "Tinas Goda Ting", Tina med familj

070-6440725

Gubbröra med kapris

Har haft ett recept liggandes länge som inte blivit gjort. Men igår var det dags att göra och provsmaka.
Gubbröra med kapris
Finhackat ska det vara:)
En lagom liten burk som räckte till förrätt åt vårt middagssällskap på 10 pers + att det blev lite kvar.
Gott var det iallafall.
 

Folieknyten med lax

Fick tips av en gammal vän på middagsmat till vårt besök igår. Folieknyten med lax, perfekt!
Smörade folien innuti så det inte skulle fastna så mycket. 
Skivade näst intill färdigkokt potatis, lite förkokta rödbetor, på med en bit lax och purjolök on the top. 
Kryddade med lite citronpeppar, vitlök och på med en rejäl klick smör.
 
Vira ihop och grilla....eller kör knytena i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Serverade med sallad, Chimichurri och romsås (creme fraiche, röd rom, lite vitök, S & P).
Gottigotti!

Black Magic cake

Black Magic cake 
400 g socker
220 g mjöl
65 g kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 ägg
240 ml mjölk
160 ml starkt kaffe
120 ml rapsolja
2 tsk vaniljpulver
Rör ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver och salt.
Vispa ner ägg, mjölk, kaffe, olja och vaniljpulver tills allt är ordentligt blandat.
Grädda i form med avtagbara kanter i 30-35 minuter på 175 grader.
Kakan skall vara kladdig innuti.
Servera med grädde och färska bär. Vi tog lite sura, goda vinbär:)

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0