Anjovispizza

Anjovispizza

6 bitar

 

2 gula lökar

smör till stekning

3 dl riven Västerbottenost

2 dl creme fraiche

200 g kokt potatis av fast sort

flingsalt

nymald peppar

1 rulle kyld smördeg, 250 g

1 brk anjovisfilé, 125 g

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala och skiva löken och fräs den långsamt i en stekpanna med smör, ca 20 minuter.

Blanda ost och creme fraiche. Tärna potatisen och vänd ner i ostblandningen. Salt och peppra. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.vik upp en kant runt om. Bred potatisblandningen över smördegen. Fördela lök och anjovisfiléer över.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills smördegen är frasig.

 

Kan serveras som en middagsvariant till Jansson med en god sallad till. Eller i bitar som kvällsgott på uppesittarkvällen.

 

Receptet har jag fått av AnnaBrita.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0