Anjovispizza
Anjovispizza
6 bitar
2 gula lökar
smör till stekning
3 dl riven Västerbottenost
2 dl creme fraiche
200 g kokt potatis av fast sort
flingsalt
nymald peppar
1 rulle kyld smördeg, 250 g
1 brk anjovisfilé, 125 g
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva löken och fräs den långsamt i en stekpanna med smör, ca 20 minuter.
Blanda ost och creme fraiche. Tärna potatisen och vänd ner i ostblandningen. Salt och peppra. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper.vik upp en kant runt om. Bred potatisblandningen över smördegen. Fördela lök och anjovisfiléer över.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills smördegen är frasig.
Kan serveras som en middagsvariant till Jansson med en god sallad till. Eller i bitar som kvällsgott på uppesittarkvällen.
Receptet har jag fått av AnnaBrita.