Godaste julskinkan

Idag blev det dags för julens godaste och kanske det enda jag behöver på julen..julskinkan!
Använder ett recept jag fått av min kollega, Marie, som är sagolikt gott. Självklart så använder jag en ekologisk skinka, står knappt ut med tanken om hur grisarna behandlas!! Receptet ser ut så här:
3-4 lagerblad
1 msk hel kryddpeppar
1/2 msk hel kryddnejlika
1 msk rosmarin
1 msk mejram
Krossa allt i mortel.
Gnid in skinkan med kryddblandningen.
Lägg tillbaka svålen.
Knyt igen ordentligt och kör inlindad i aluminumfolie i ugn. Sätt i termometer och kör på 175 grader tills skinkan är mellan 70-75 grader, beroende på hur "torr" du vill ha den.
Fantastiskt gott på stut med en god senap, hemgjord äppelmos och lättkokta, sockrade katrinplommon.
GOD JUL!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

hundraprocentrecept.blogg.se

Här kommer ni hitta recepten på maten som finns som inspiration i tidningen 100% Östersund.

RSS 2.0